Courses

Discover the secret of Indonesian cooking

If you’re ready to invest in yourself and you want to learn how to cook authentic Indonesian cuisine for yourself, friends and loved ones, then you’ve come to the right place.

Zelfs als je besluit dat een carrière als gastronomische kok niets voor jou is, kunnen online kooklessen nog steeds een grote aanwinst zijn voor je persoonlijke welzijn.

Gebruik ingredienten die voor jou nog onbekend zijn om indruk te maken op vrienden en familie met je culinaire vaardigheden of maak gewoon heerlijke huisgemaakte maaltijden.

Het is aan jou hoe je ervoor kiest om je kookvaardigheden te gebruiken, maar het is een belangrijke en nuttige vaardigheid om in elke levensfase te hebben. De lessen die je leert in online kooklessen zullen je helpen om een ​​betere toekomst te creëren voor jezelf, je familie en je vrienden.

Iedereen moet eten, dus kun je het beste van maken door gerechten te leren maken met de ingrediënten en voedingswaarde die passen bij je smaakpapillen en je voedingsbehoeften.

Online kooklessen zijn korte cursussen die als doel hebben ideeën en praktische ervaring te bieden op specifieke gebieden die verband houden met voedselbereiding, voedselpresentatie en voedselwaardering.

Ik bied jou 4 cursussen waaruit je kan kiezen:

  1. Mini Course
  2. Entrée Course
  3. A la Carte Course
  4. Apéro Course

Kijk altijd eerst welke cursussen beschikbaar zijn!

But… wait! There’s is more

Visualize this…..

Main Course Tasting Event

Bali! Het eiland van de goden, maar Bali is zoveel meer. Voel de magie. Bali is een ware schatkamer van natuurlijke schoonheid en ongerepte natuur. Het Indonesisch eiland heeft natuurlijke wonderen van dichte jungles tot actieve vulkanen, perfecte rijstvelden en de hoogste bergtoppen.

We can all agree to disagree that Bali is breathtaking! Bali is magic!

Wil jij diezelfde magie voelen?

Join me at the Main Course tasting event and I promise you a culinary evening experience you’ll never forget!

The Main Course Tasting Event is COMING SOON

Voor wie zijn de cursussen?

Als je de exotische geuren van Bali naar je keuken wilt halen.

Als je meer wilt weten over de ingredienten en de gezondheidsvoordelen.

Als je iedereen versteld wilt doen staan met je kookkunsten.

Als je klaar bent om in het diepe te springen en kennis wilt maken met de authentieke Indonesische keuken.

Als je je dinner parties een boost wilt geven met een 3 gangenmenu.

Als je next level wilt gaan met je avondeten en je de exotische geuren en authentieke smaken in huis wilt halen.

Le Petit Apéro! Entrée! A La Carte! Apéro!

De Mini Course – Le Petit Apéro is voor jou als….

Als je kennis wilt maken met de Indonesische hapjes.

Als je een kleinschalig pre-dinner party organiseert.

Als je een borrel op kantoor hebt.

Als je voor jezelf Indonesische hapjes wilt maken en niet weet waar je moet beginnen.

De Entrée course is voor jou als….

Als je verzot bent op soep en nu iets anders op het menu wilt zetten. Wilt iemand een Indonesisch soepje vooraf?

Als je de exotische geuren van Bali in je keuken wilt halen.

Als je meer wilt weten over de ingredienten en de gezondheidsvoordelen.

Als je iedereen versteld wilt doen staan met je kookkunsten. Who says you can’t cook!

De A la Carte Course is voor jou als….

Als je klaar bent om in het diepe te springen en kennis wilt maken met de authentieke Indonesische keuken.

Als je je dinner parties een boost wilt geven met een 3 gangenmenu.

Als je iedereen versteld wilt doen staan met je kookkunsten!

Als je next level wilt gaan met je avondeten en je de exotische geuren en authentieke smaken in huis wilt halen.

De Apéro Course is voor jou als….

Als je iets anders wilt dan alleen maar een kaasplankje op je vrijdagmiddag borrel.

Als je voor het nagerecht (dessert) tijdens je dinner party iets anders wilt hebben dan alleen maar gebak.

Als je verzot bent op cocktail kokos dessert drankjes

Als je houdt van Indonesische hapjes

Kijk altijd eerst welke cursussen beschikbaar zijn!

Mini Course - Le Petit Apéro

modules uit de Apéro Course

Module 1 - Sate Ayam

Sate Ayam is een echte klassieker! Je kan deze Indonesische klassieker ook van  lams, rund en varkensvlees maken.

Module 6 - Perkedel Ketang

De Perkedel Ketang kan je als side dish eten bij je rijsttafel, bij je maaltijd salade of gewoon als snack bij de borrel.

Module 7 - Pisang Goreng

Gebakken banaan in een krokant jasje. Lekker met pindasaus of kaneel. Serveer je gasten een crunchy Pisang Goreng!

Entrée Course

Wat ga je leren in de Entrée Course

Wanneer je kiest voor de Entrée Course

Ga je in 7 stappen alles over de  authentieke heldere Indonesische kippensoep Soto Ayam leren. Je houdt 2 maanden toegang tot de cursus, zodat je stap voor stap, in je eigen tempo alles kan maken.

Stap 1

Bouillon

Na deze stap weet je welke ingredienten er in de bouillon gaan? Wat de werkzame stoffen van de ingredienten zijn en hoe het een bijdrage levert aan je gezondheid. Als bonus krijg je de Soto Resah erbij.

Stap 2

Kip

Je kan de kip in de bouillon mee laten koken maar ik ga je een andere manier laten zien, zodat je een heldere indonesische kippensoep krijgt inplaats van een vette kippensoep.

Stap 3

Aardappelen

De  gebakken aardappel sticks kan je makkelijk in de winkel kopen maar na deze module kan je het allemaal zelf maken en het bewaren voor de volgende keer.

Stap 4

Rijstnoedels

Na deze stap kan je de gebakken rijstnoedels samen met de  aardappel sticks mixen. Je kan het natuurlijk ook kant en klaar in de toko kopen.

Stap 5

Peper

Na deze stap weet je welke pepersoort je kan gebruiken en hoe je het moet bereiden.  Er zijn verschillende soorten pepers die je in de soep kan doen.

Stap 6

Rijst

Na deze stap weet je welke rijst je het beste kan gebruiken voor de soep.

Stap 7

Droge ingredienten

Een soepbord opmaken.  In de cursus gaan we er natuurlijk uitgebreider op in.

A La Carte Course

Wat ga je leren in de A La Carte Course

Wanneer je kiest voor de A La Carte Course

Leer je een 3 gangenmenu op tafel te zetten. In de A la Carte Course leer je in 7 stappen alles over de Soto Ayam ( Saoto). Je leert in 12 modules alles over de Rijsttafel Nasi Kuning en je leert in 1 les hoe je de gebakken banaan in een krokant jasje maakt.

A La Carte Course - 3 gangen menu

  Voorgerecht     Soto Ayam

  Hoofdgerecht   Rijsttafel Nasi Kuning

  Nagerecht         Pisang Goreng

Soto Ayam

In de A la carte Course krijg je de cursus Soto Ayam erbij.

zie Entrée Course voor de modules

Rijsttafel Nasi Kuning

In de A la Carte Course leer ik je de feestelijke rijsttafel Nasi Kuning.

Je leert alles in 12 modules! Verwen je gasten met een authentiek Indonesisch hoofdgerecht!

 

Module 1

Boemboe

Na deze stap weet je welke ingredienten je voor de boemboe moet gebruiken.  Het tijdperk van de klaargemaakte potjes is voorbij.

Module 2

Bami

Na het volgen van deze stap heb je binnen een handomdraai met behulp van de boemboe je bami op tafel. Je kan zout naar smaak toevoegen

Module 3

Kip

Na deze stap weet je dat je de kip kan 1 dag van te voren kan marineren. De kip 1 nacht laten intrekken in de marinade en vervolgens bereiden.

Module 4

Nasi Kuning

In deze module weet je welk rijst er voor de nasi kuning wordt gebruikt en wat de gezondheidsvoordelen van de ingredienten zijn.

 

Module 5

Dhen Deng Ragi

In deze module weet je precies welke rundvlees je hiervoor kunt gebruiken en hoe je er voor zorgt dat het stukje rundvlees lekker mals wordt.

 

Module 6

Perkedel

In deze module maak je de indonesische aardappel koekjes. De perkedel kan je met vlees of vis maken. Ik leer je voor de rijsttafel de  no meat perkedel.

 

Module 7

Tempeh Sambal Goreng

De Tempeh Sambal Goreng is lekker voor de vegetariërs onder ons, maar natuurlijk ook voor de niet vegetariërs. Na deze module weet je precies hoe je de tempeh moet bereiden zodat het crunchy bite heeft.

Module 8

Tahu Peteh Goreng

De Tofu Peteh Goreng is een pittig tofu gerecht die niet mag ontbreken in de Indonesische rijsttafel. Na deze module weet je dat een pittig gerecht ook lekker kan zijn en dat de peteh bonen zeker niet mag ontbreken.

Module 9

Seroendeng

Wat zit er in de seroendeng? Na deze module weet je hoe je de geraspte kokos samen met de pinda’s moet bereiden. Welke ingredienten je voor dit mengsel moet gebruiken leer je in deze les.

Module 10

Sambal Goreng Telor

Na deze module weet je hoe je de  pittige gekookte eieren in een kurkuma jus moet bereiden.(hoeveel kurkuma poeder je moet gebruiken is een must).

Module 11

Oerap

Na deze module  weet je hoe je de pittige geraspte kokos maakt. Oerap is een pittige gestoomde groente salade met geraspte kokos.

Module 12

Atjar Ketimoen

In deze module leer je stap voor stap je hoe je de ingemaakte komkommers moet bereiden.

 

Pisang Goreng

Apéro Course | Module 7 

In deze les leer je het verschil tussen een bakbanaan en een chiquita banaan en weet je precies welke ingredienten in het bloempapje gaan en hoe je de pisang goreng bakt zodat het een crunchy bite krijgt.

Apéro Course

Module 1 - Sate Ayam

In deze module leer ik je de Sate Ayam. Ik laat je ook zien dat je de sate niet alleen van kip hoeft te maken. 

Module 4 - Lemmet

In deze module leer ik je niet alleen de lemmet.

Als je vulling over hebt laat ik je zien wat je met de overgebleven vulling kan doen.

Module 7 - Pisang Goreng

In deze module leer ik je hoe de gebakken banaan een crunchy bite krijgt. 

Module 2 - Loempia

In deze module leer ik je stap voor stap hoe je het beslag maakt voor de loempia en natuurlijk de vulling. Ben je vegetarisch? No problem. Je kan nog steeds genieten van je loempia. Ik laat je in deze module zien hoe ik dat doe.

Module 5 - Kue Lapis

In deze module leer ik je de kue lapis. Er zijn 2 manieren om dit te maken.

In deze cursus leer ik je de makkelijke versie.

Module 3 - Risoles

In deze module leer ik je de rissoles of risoles en krijg je als bonus het recept de Indonesische kroket. Ben je vegetarisch? Dan laat je het vlees gewoon weg.

Module 6 - Perkdel Ketang

In deze module leer ik je de aardappel balletjes die je als snack kan eten maar ook bij je rijsttafel.

Module 8 - Dadar Gulung

In deze module leer ik je hoe je de Indonesische gevulde pannekoeken maakt. 

Na het volgen van de cursussen

 

Mag je trots op jezelf zijn en maak je je Indonesische rijsttafel helemaal zelf. Heb je je kookkunsten een boost gegeven en kan niemand je dat afpakken. Je kan je eigen dinner party organiseren.

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik dit willen doen?

Inschrijven voor kooklessen is een goed idee, vooral als je je culinaire kennis en vaardigheden wilt verbeteren. Wanneer je me time voor jezelf wilt. Cooking is therapy for the mind and soul. Wanneer je een uitgebreide 3 gangen menu op tafel wilt zetten.  Like a real chef!

Wat krijg ik er voor terug?

Je krijgt levenslange ervaring en kennis.

Wat zijn de voordelen van online kooklessen?

Online kooklessen bieden vrijheid, flexibiliteit en comfort.

Je kent je eigen keuken als geen ander.

Over Nadiéne Sandhora

Nadiéne @whatscookingcourse was al van jongs af aan in de keuken te vinden. Doordat haar moeder een catering had bracht ze uren in de keuken door en genoot ze van al het lekker eten. De meeste mensen kennen Nadiéne dan ook van haar offline kookworkshops. Door de lockdown in 2020 waren de fysieke kook workshops niet meer mogelijk en heeft ze van de workshops online kook cursussen gemaakt. 

Als dochter van een executive chef, houdt Nadiéne bij elk Indonesisch gerecht dat ze maakt tradities levend. Nu deelt ze het plezier van het zelf maken van Soto’s tot aan uitgebreide rijsttafels met haar recepten en praktische video demonstraties. Leer hoe je jouw eigen voorgerecht, hoofdgerecht en verschillende snacks kunt maken, waaronder loempia’s, rissoles en nog veel meer.

Proef en ruik de exotische geuren in je eigen keuken. Breng de geuren van het eiland naar huis!