Entrée Course

It's Soup O Clock!

It's Soup O Clock!

Soto Ayam of Saoto? Wat is nou het verschil? Soto Ayam is de bahasa vertaling van de Indonesische kippensoep. Het heeft niets te maken  met de verschillende ingredienten die in de soep gaan.

Heb jij nou trek in deze heldere Indonesische kippensoep?

In Indonesië zijn er verschillende soorten Soto’s.

De Soto Resah wordt in heel Indonesië het meest gegeten terwijl in Solo (plaats in Surakarta, Java, Indonesië) de heldere kippensoep (Saoto) ook wordt gegeten, zoals de Saoto die de Indonesiërs naar Suriname hebben meegenomen.

Ben je enthousiast en wil je gelijk beginnen? Doe dan mee met de Entrée Course!

Meld je aan voor de Indonesische heldere kippensoep cursus.

Als bonus krijg je de Soto Resah en Soto Mie  recepten erbij.

Dit is wat je gaat leren

Je gaat in 7 stappen from scratch de  authentieke heldere Indonesische kippensoep Soto Ayam leren maken.

Niets kant en klaar, wel verse kruiden en specerijen.  

Stap 1 : de bouillon

Na deze stap weet je welke ingredienten er in de bouillon gaan. Wat de werkzame stoffen van de ingredienten zijn en hoe het een bijdrage levert aan je gezondheid.  Als bonus krijg je de Soto Resah erbij.

Stap 2 : de kip

Je kan de kip in de bouillon mee laten koken maar ik ga je een andere manier laten zien, zodat je een heldere indonesische kippensoep krijgt inplaats van een vette kippensoep.

Stap 3 : aardappelen

De  gebakken aardappel sticks kan je makkelijk in de winkel kopen maar na deze module kan je het allemaal zelf maken en het bewaren voor de volgende keer.

Stap 4 : rijstnoedels

Na deze stap kan je de gebakken rijstnoedels samen met de  aardappel sticks mixen. Je kan het natuurlijk ook kant en klaar in de toko kopen.

Stap 5 : peper

Na deze stap weet je welke pepersoort je kan gebruiken en hoe je het moet bereiden.  Er zijn verschillende soorten pepers die je in de soep kan doen.

Stap 6 : rijst

Na deze stap weet je welke rijst je het beste kan gebruiken voor de soep.

Stap 7 : droge ingrediënten

Een soepbord opmaken.  In de cursus gaan we er natuurlijk uitgebreider op in.

Dit is wat je gaat krijgen

In de Entrée Course krijg je 1 video

Het recept en bereidingswijze uitgeschreven

Bonus recept – Soto Resah

Leftover recept –  Soto Mie

Indonesische woordenlijst

De gezondheidsvoordelen van voeding

uitleg keukengerei Indonesische keuken

en een GOODIE BAG

In totaal leer ik je in 1 cursus 3 soto’s op tafel te zetten.

Yes! I'm craving this soup!

€ 90,75

(inclusief 21% btw)

    Over Nadiéne Sandhora

    Nadiéne @whatscookingcourse was al van jongs af aan in de keuken te vinden. Doordat haar moeder een catering had bracht ze uren in de keuken door en genoot ze van al het lekker eten. De meeste mensen kennen Nadiéne dan ook van haar offline kookworkshops. Door de lockdown in 2020 waren de fysieke kook workshops niet meer mogelijk en heeft ze van de workshops online kook cursussen gemaakt. 

    Als dochter van een executive chef, houdt Nadiéne bij elk Indonesisch gerecht dat ze maakt tradities levend. Nu deelt ze het plezier van het zelf maken van Soto’s tot aan uitgebreide rijsttafels met haar recepten en praktische video demonstraties. Leer hoe je jouw eigen voorgerecht, hoofdgerecht en verschillende snacks kunt maken, waaronder loempia’s, rissoles en nog veel meer.

    Proef en ruik de exotische geuren in je eigen keuken.

    Breng de geuren van het eiland naar huis!

    Dit is iets voor jou als……

     

    L

    Je verzot bent op soep en nu iets anders op het menu wilt zetten. Wilt iemand een Indonesisch soepje vooraf?

    L

    Je de exotische geuren van Bali in je keuken wilt halen.

    L

    Je meer wilt weten over de ingredienten en de gezondheidsvoordelen.

    L

    Je iedereen versteld wilt doen staan met je kookkunsten. Who says you can’t cook!